Svensk silverdesign

Silver är ett fantastiskt material att arbeta med som designer, det är vackert och hållbart, men inte lika dyrt som guld så man har större flexibilitet och kan designa allt från smycken till större saker som bestick och annan inredning. På Wikipedia står det så här om silver:

Silver (latinskt namn argentum) är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken.

Allt fler intresserar sig för smyckesdesign och hantverket har en många hundra år lång tradition i Sverige. Ofta delar man in sig själv i att vara antingen en silvertyp eller en guldtyp och det finns en mycket stor fanclub till metallen silver. Som gåva vid högtidliga tillfällen är silversmycken ett säkert kort om man vet att mottagaren särskilt gillar just silver.

Köp silversmycken enkelt på nätet

Idag vill man köpa smycken online i den mån det går. Så länge man får en tydlig bild över smycket man ämnar köpa via bilder från webbshoppen så är det mycket smidigare att köpa smycken online än i butik. På silversmycken.org hittar du precis en sådan webbutik. Här kan man köpa unikt designade silversmycken, skapta ute i det svenska landskapet av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Varje smycke som säljs är ett unikt hantverk och man får en tydlig bild av vad man köper innan man betalar. 

I många av smyckena som säljs på silversmycken.org så finns pärlor och halvädelstenar inkorporerade, medan andra är enklare med bara silver. Sajten är enkel och tydlig så köpet går snabbt. Jag tycker att detta är perfekt när man med enkla medel vill köpa en unik present till sig själv eller någon närstående.

 

23 May 2016