När design och funktion möts

Idag är det väl kanske högaktuellt att tala som sjukhus och sjukhusmöbler, men det är inte på grund av den rådande pandemin jag vill rikta strålkastaren mot just sjukhussängar. Nej, det beror mer på att de utvecklats till att bli både snygga och funktionella. Att ligga på sjukhus har mer och mer börjat likna att bo på hotell, med skillnaden att man får vård på ett sjukhus. Moderna sjukhusmöbler, som de man hittar hos Swemed.se har alla de funktioner man behöver. 

Det går att höja och sänka dem, och det går att ställa dem i ett flertal olika vinklar och dessutom så kan patienten själv styra exakt hur sängen ska vara. Det är härligt att se när design och funktion möts på det här viset. Till skillnad mot 70-talet då sängarna var stålramar med en äcklig gummimadrass. 

Inte långt kvar till vår

Vi skriver den 1 februari idag och även fast snön ligger vit på marken och man kan höra hur de skottar med stora maskiner så finns det nu hopp om våren. Man kan nästan ana i luften att det är på gång. Nästan som att träd, insekter och djur ligger i startgroparna och väntar. Med våren kommer vi nog också att få se hur landet sakta återgår till hur det var för mer än ett år sedan. Jag hoppas innerligt att våren och sommaren är början till slutet för viruspandemin! 

1 Feb 2021