Res till Mexico med Inca Tours

Det finns få länder som har så varierat rykte som Mexiko. Det är landet som skrämmer, fascinerar och lockar besökare från hela världen och som ligger precis mellan Nord- och Sydamerika. Mexiko är kontroversiellt i mänga sammanhang, samtidigt som många som besöker landet förälskar sig för livet och alltid känner ett behov av att resa tillbaka till.

I Mexiko blandas modern tid och forntid på ett unikt sätt. Här finns en av världens största moderna städer tydligt påverkad och uppbyggd av indiankulturer. Indiankulturerna är flera, bl.a.:

  • Maya
  • Aztek
  • Purepecha
  • Olmek
  • Toltek

Yucatan-halvön för en lyckad solsemester

När vintern får grepp om Sverige längtar vi efter att resa till varma, tropiska länder där värme, sol och salta hav får oss att känna oss som människor igen. Yucatan-halvön i Mexiko är en av de mest populära destinationerna i denna kategori, och ett stensäkert kort för just värme, sol och bad. Att man kan kombinera sin välbehövda solsemester med intressant historia och kultur är såklart en mycket stor bonus. I Yucatan är Playa del Carmen den mest populära orten för semesterfirare och en bra utgångspunkt för en lyckad solsemester.

Inca Tours är bäst på Mexiko

Du som vill uppleva mer än bara vackra stränder under din Mexikoresa gör klokt i att låta Inca Tours arrangera resan. Inca Tours har arrangerat Sydamerikaresor sedan 1984 och är experter på denna del av världen. Med Inca Tours kan man resa ensam såväl som i en grupp och alla resor anpassas efter resenärernas intressen. Noga utvalda destinationer och lodger, och fokus på hållbart resande gör Inca Tours till ett medvetet val av resebyrå för Latin- och Sydamerikaresan.

Världens bästa strand finns i Mexiko

I en researtikel i DN utsågs Tulum i Mexiko till världens bästa strand. Anledningen är att denna plats erbjuder allt från len strand och perfekt hav till närhet till nationalpark, världsarv och ett riktigt mysigt nöjesliv.

8 Sep 2015