Räcker med att slipa golv

Man borde bilda en ny facebookgrupp, som helst hade namnet: "Rädda parkettgolven". Jag har upptäckt att folk river upp parketter som bara den. Istället för att vårda golven, river man bort det och ersätter med en sämre variant. Problemet är det att förut gjorde man golv inte för att slita och slänga, utan för att hålla. Därför är de gamla parkettgolven oerhört värdefulla och borde få överleva. Om man inte gillar sina parkettgolv, borde man slipa dem istället för bara riva bort dem.

Ekgolv till för att hålla

Ekgolv är vackra. Det enda miljövänliga är att inte bara byta ut lägenhetsinredning. Det miljövänliga är att hellre slipa golven och på så sätt kunna behålla dem. Behöver du en golvslip, finns alltid golvslipningstockholm.biz, som heter Parkettspecialisten. Vi måste bli mer miljövänliga i allt som vi gör. I alla val vi gör, i allt det vi köper eller handlar. I stället för att köpa ett helt nytt golv använder du mindre av jordens resurser. Väljer du att återanvända golvet och slipa det gör du jorden en tjänst.

Även golven har något att berätta

Våra golv har mycket att berätta. Vilka mönster som ditt parkettgolv har skvallrar om den tid som den levde i som installerade golvet, vilken trend som gällde, vilket material som det fanns gott om. Att gräva upp gamla golv i riktigt gamla hus är rena rama kulturgärningen.De säger så mycket om vilken tid människorna levde i.

19 Jul 2017